Hőszivattyú

A hőszivattyú olyan berendezés, mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa, és leadja az ottani környezetnek. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során hűtési energiát fűtésben (pl. melegvíz-készítésben) fel lehet használni, illetve környezeti hőt lehet hasznosítani. A hőszivattyú kvázi egy olyan hűtőgép, melynél nem a hideg oldalon elvont, hanem a meleg oldalon leadott hőt hasznosítják. Minden olyan fizikai elv alapján készülnek hőszivattyúk, melyeket a hűtőgépeknél is használnak. A hőszivattyúk fordított üzemmódban is működnek, ekkor a melegebb hely hűtésére is használhatók.  

 

Hőszivattyús melegvíz előállítás


Az épület maradvány hőjének vagy a kültéri levegőnek az elszívásából a hőszivattyú felveszi a hőenergiát, és felhasználja háztartási melegvíz előállításhoz. Zuhanyzáshoz és fürdéshez szükséges meleg vizet biztosít, ezzel sokkal gazdaságosabb alternatívát nyújt a megszokott elektromos bojlerekhez, vagy gázüzemű berendezésekhez képest.

Hőszivattyús technológiával készíthetünk és tárolhatunk tehát használati melegvizet is, ezen termékkategória alatt a HMV hőszivattyús tartályok találhatók meg kínálatunkban.